Premierul Boc le recomanda elevilor, intr-un mesaj transmis la inceputul noului an scolar, "sa nu se piarda in tot ce ofera televiziunea", pentru ca "adevarata educatie se cladeste in timp, citind carte dupa carte si nu urmarind serial dupa serial" si promite ca "va aparea si soarele", dupa ce in perioada "2009-2010 nu a fost usor pentru nimeni", potrivit Mediafax.

Emil BocFoto: Agerpres

El arata ca, in calitate de parinte, este permanent preocupat de educatia copiilor sai, iar ca prim-ministru a dorit sa fie luate masurile cele mai bune in invatamant, in ciuda constrangerilor impuse de criza financiara. Emil Boc a amintit ca Executivul a depus in Parlament proiectul de lege referitor la educatia nationala, fundamentat pe doua documente asumate in cadrul Programului de guvernare, respectiv Pactul National pentru Educatie si Strategia Educatie si Cercetare pentru Societatea Cunoasterii, bazat pe descentralizare.

"Viitorul an scolar este unul cheie pentru ceea ce inseamna invatamantul romanesc. In 2009-2010 nu a fost usor pentru nimeni, dar dupa ploaie apare soarele de fiecare data. Am vazut deja ca bacalaureatul a devenit un examen cu adevarat reprezentativ. Au lipsit scandalurile legate de subiectele aflate inainte de vreme, metodele de fraudare a examenului au fost drastic reduse, iar cei care au incalcat regulile, elevi sau profesori, au platit", spune Emil Boc, care a tinut sa sublinieze si ca 90,5% dintre copii vor invata in scoli autorizate din punct de vedere sanitar, iar numarul de profesori care nu stiu la 1 septembrie unde vor preda a scazut de la 10%, in anii trecuti, la 0,5% din total.

Emil Boc le-a transmis elevilor: "Dragi copii, trebuie sa stiti ca indiferent cat de mult va sprijina parintii vostri, vine o vreme in care locul de munca pe care il veti avea, salariul pe care il veti primi, locul vostru in societate, va depinde de ceea ce stiti sa faceti, de cunostintele pe care le-ati acumulat in timpul scolii, de abilitatile pe care le-ati dezvoltat. De aceea va indemn cu toata afectiunea sa nu va pierdeti in tot ce va ofera televiziunea, pentru ca adevarata educatie se cladeste in timp, citind carte dupa carte si nu urmarind serial dupa serial. Ca om care detine temporar o functie inalta in stat, va spun ca important este sa aveti o educatie solida, care sa va dea libertatea sa alegeti ceea ce vreti sa faceti in viata".

Primul ministru a avut un mesaj si pentru profesori, transmitandu-le acestora ca intr-o societate amenintata de disolutia modelelor si de bulversarea sistemelor de valori, prin promovarea tot mai des a falselor modele si pseudo-valori, este necesara constructia solida a unui sistem educational care sa ii permita copilului sa isi dezvolte abilitati de viata si sa isi consolideze competente fundamentale, iar scoala este aceea care trebuie sa formeze si sa consolideze competente, nu sa ofere, "ca odinioara", doar informatie stiintifica.

Emil Boc si-a incheiat mesajul cerand sa nu se uite faptul ca educatia face diferenta intre performanta si mediocritate.