​"Mi-e greu, nu ma asteptam sa primesc aceasta functie. Eu credeam ca domnul ministru Vladescu va ramane in continuare. Ma consider pregatit, altfel nu acceptam aceasta functie. E o functie grea, intr-o perioada grea", a declarat, vineri, noul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, la scurt timp dupa depunerea juramantului.

Noul ministru al Finantelor a adaugat ca va sustine, in curand, o conferinta de presa in cadrul careia isi va prezenta prioritatile.

  • Ministrul Muncii: Astept increderea populatiei, urmeaza masuri nepopulare

La randul sau, noul ministru al Muncii, Ioan Botis a declarat ca "E o perioada grea pentru toti romanii si cred ca experienta mea poate sa ma ajute pentru rezolvarea problemelor romanilor. Sper ca intr-un an sa ne revenim si sa culegem beneficiile acestor masuri de austeritate. Reforma sociala pe care am pornit-o trebuie dusa la capat".

Ioan Botis a adaugat ca "Premierul mi-a acordat incredere, astept si increderea populatiei. Sunt masuri nepopulare, dar care vor aduce revenirea economiei. Astazi la Minister va fi o sedinta. Vreau sa ii multumesc domnului Seitan pentru activitatea depusa, a avut o misiune foarte grea. Voi apela la sfaturile domnului Seitan, are experienta, cu siguranta voi apela la sfaturile dansului".

Noul ministru al Muncii a mai precizat ca prioritatile sale in perioada urmatoare sunt Legea salarizarii unitare, Legea pensiilor, Codul de Asistenta sociala si Codul Muncii.

  • Anca Boagiu: E o responsabilitate majora, nu o bucurie sa primesti o asemenea functie

"E o responsabilitate majora, nu o bucurie, sa primesti o asemenea functie", a declarat noul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, dupa depunerea juramantului la Palatul Cotroceni.

"Am discutat cu domnul Berceanu, suntem colegi, trebuie sa existe continuitate", a adaugat Anca Boagiu. "Vom vedea cati bani europeni va absorbi ministerul, pana la sfarsit. Astept sa vad analizele pe care le fac acum cei din minister pentru a putea vedea cum putem sa acceleram lucrurile".