Politia si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Suceava au deschis o ancheta dupa ce patru copii din localitatea Gemenea au murit asfixiati, luni, intr-o lada cu faina, anunta Agerpres. Decesul celor patru copii a fost sesizat luni noaptea, la numarul de urgenta 112. Tatal copiilor, in varsta de 74 de ani, are grave deficiente de vorbire si auz.

Dupa sesizarea facuta la numarul de urgenta 112, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, sprijinită de specialişti din cadrul Serviciilor Criminalistic şi Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Suceava.

Familia in care s-a produs tragedia era formata din tatăl, R. Dumitru, de 74 ani, cu deficienţe grave de vorbire şi auz, mama, R. Angela, de 38 ani, şi cinci copii minori, de 10 ani, 8 ani, doi fraţi gemeni de 5 ani şi unul de 3 ani, care locuiesc într-o casă din satul Gemenea, comuna Stulpicani.

Luni seara, mama copiilor si fiica sa cea mare au plecat la un magazin din sat pentru a face cumpărături. La întoarcere, mama a sesizat faptul că cei patru copii rămaşi acasă nu sunt de găsit, iar in cele din urma i-a descoperit morti in lada cu faina, ce era prevazuta cu un sistem de inchidere metalic. Femeia a incercat, fara succes, sa le acorde acestora primul ajutor.

La examinarea trupurilor neinsufletite ale micutilor, pe trei dintre acestea nu s-au identificat urme de violenţă externă, in timp ce un al patrulea copil prezinta în zona capului urme de hemoragie nazală, bucală şi la nivelul urechilor.

Medicii legisti urmeaza sa efectueze necropsia cadavrelor, pentru a stabili cu exactitate cauza mortii.