Sase localitati din trei judete ale tarii - Botosani, Constanta si Tulcea, au fost afectate de inundatii in ultimele 24 de ore, fiind evacuate 99 persoane, anunta Agerpres, citand Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. In alte trei judete (Galati, Ialomita si Teleorman) s-au semnalat infiltratii prin digurile de aparare.

In total, au fost inundate 248 hectare teren arabil, 170 hectare paduri si 85 hectare pasuni si fanete.

"Sambata, in jurul orei 17,00, s-a produs o bresa de 70 m in digul de la Garliciu, la km 9+100. Apa s-a scurs pe o latime de 500 m si a avansat un kilometru ajungand pana la limita localitatii. In cursul zilei de sambata, in judetul Constanta au fost evacuate 90 persoane din mai multe localitati", a informat ISU.

Pentru inlaturarea si diminuarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice au actionat 931 angajati ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, 122 ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, 321 ai Inspectoratului General al Politiei Romane, 121 ai Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, alaturi de 940 de angajati din cadrul MApN si ai altor structuri. Acestia au intervenit cu 597 de mijloace de interventie, dintre care 241 din dotarea Inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta.