Premierul Emil Boc a anuntat ca Executivul a decis ca in ministere sa fie pastrati maxim doi secretari de stat, exceptie facand Ministerul de Interne, Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Finantelor unde vor fi maxim trei secretari de stat. Ministrii sunt obligati ca pana saptamana viitoare sa prezinte noile organigrame. Boc a mai spus ca s-a mai decis si reducerea la jumatate a numarului de subprefecti. Astfel, la nivelul unei prefecturi nu vor mai fi doi subprefecti, ci doar unul.

"In privinta secretarilor de stat am decis ca la nivelul ministerelor sa avem ca regula generala doi secretari de stat, cu exceptia Ministerului de Interne, Ministerului Afacerilor Externe si Ministerului Finantelor. Am cerut ministrilor ca saptamana viitoare sa vina in Guvern cu organigrama refacuta (...)Miercuri, prin Hotarare de Guvern vom oficiliza acest lucru", a precizat premierul. Potrivit acestuia, in urma restructurarii, vor ramane 32 de posturi de secretari de stat din 57 cate exista in prezent. "In total avem 57 secretari de stat, din care 7 posturi vacante si vor ramane in final 32 de secretari de stat", a spus Boc.

  • "Secretarii de stat nu mai pot ocupa, incepand cu miercurea viitoare, functie publica in spectrul guvernamental; acestea se desfiinteaza", a mai spus Boc.

"De asemenea, Ministerul Administratiei si Internelor va proceda la reducerea numarului subprefectilor de la cate doi, cati sunt in prezent in prefecturi, la cate unul pentru fiecare prefectura. De miercurea viitoare, nu vom mai avea doi subprefecti, cu unul, si am mandatat MAI sa faca demersurile necesare", a spus Boc.