Credinciosii ortodocsi si greco-catolici, dar si cei romano-catolici, au sarbatorit in aceasta noapte Invierea Domnului, cea mai mare sarbatoare a crestinatatii. In Capitala, Slujba Invierii de la Catedrala Patriarhala a inceput exact la miezul noptii, iar cea de la Catedrala romano-catolica "Sfantul Iosif", o ora mai devreme. Potrivit traditiei, lumanarea de la Inviere trebuie adusa acasa aprinsa, lumina luata de la preot fiind considerata sfanta si protectoare. Timp de 40 de zile, pana la Inaltarea Domnului, credinciosii se saluta cu "Hristos a inviat!" si isi raspund cu "Adevarat a inviat!".

In Bucuresti, la Catedrala Patriarhala, Prea Fericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a oficiat, de la miezul noptii, slujba de Inviere.

Slujba de la catedrala romano-catolica "Sfantul Iosif", oficiata de Inalt Prea Sfintia Sa Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucuresti, a inceput cu o ora mai devreme, la 23:00.

De asemenea, in Biserica Sfantului Mormant de la Ierusalim, Slujba Invierii a inceput la miezul noptii (ora 01:00, ora Romaniei). La ea au luat parte mii de credinciosi din Israel dar si pelerini veniti din toate colturile lumii.

Anul acesta, Lumina Sfanta a venit sambata la ora 14 si 7 minute, in cadrul unei slujbe speciale oficiate de patriarhul grec al Ierusalimului. Lumina Sfanta a fost adusa in Romania de o delegatie din care au facut parte presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur si parintele Varsanufie Prahoveanu, episcop vicar. Acestia au fost primiti de patriarhul greco-ortodox al Tarii Sfinte, Teofilos al III-lea.

Potrivit traditiei, lumanarea de la Inviere trebuie adusa acasa aprinsa, lumina luata de la preot fiind considerata sfanta si protectoare. In unele regiuni ale tarii, lumanarea se stinge in grinda casei, in semnul crucii. Apoi, ea este pastrata in cea mai mare sfintenie tot anul pentru o avea la indemana in caz de furtuna, pericol sau boala. Din batrani, se spune ca lumina ei fereste gospodaria de trasnet, alunga vremea rea si aduce soarele.

Timp de 40 de zile, pana la Inaltarea Domnului, credinciosii se saluta cu "Hristos a inviat!" si isi raspund cu "Adevarat a inviat!".