Ninsoarea si vantul puternic ingreuneaza circulatia in partea de sud-est a tarii.

Centrul Infotrafic anunta, miercuri dimineata, ca mai multe drumuri din judetele Constanta, Buzau si Vrancea sunt inchise.

Este vorba despre DN 22 Ramnicu Sarat - Braila, DN 38 Agidea - Negru Voda, DJ 203K, pe raza comunei Sageata, DJ 203A, Grebanu - Murgesti, DJ 214A, intre Caragele - Rusetu; DJ 203E, Rusetu - Padina; DJ 202, pe raza comunei Puiesti si DJ 220, intre localitatile Gara Bobocu si Cochirleanca.

Si in Capitala, circulatia se desfasoara cu dificulate. Primarul Sorin Oprescu a declarat, marti noaptea, ca vor avea loc controale la firmele de deszapezire. Potrivit edilului Capitalei, verificarile vor "fi amiabile, prietenesti, dar din cand in cand se vor lasa cu penalizari".

Primarul general a convocat din nou, miercuri dimineata, Comandamentul de Iarna. "Daca nu ninge, sa scoatem zapada de pe strazi!"- a precizat Oprescu. El a explicat ca in jurul pranzului se vor imprastia substante antiderapante pe arterele principale, numai daca ninsoarea va inceta.

"S-a lucrat toata noaptea, pana la ora 7 dimineata. Voi ruga RADET sa fie atent la posibile avarii care s-ar putea produce in perioada urmatoare din cauza scaderilor de temperatura" - a adaugat primarul general.

Patru trenuri au fost anulate

Si circulatia feroviara a fost afectata de caderile de zapada. Multe trenuri inregistreaza intarzieri. De asemenea, au fost anulate patru trenuri care circula pe relatiile Tulcea - Bucuresti, Urziceni - Slobozia si Constanta - Mangalia, potrivit CFR Calatori.

Totodata, CFR Calatori recomanda pasagerilor sa solicite informatii in legatura cu mersul trenurilor inainte de efectuarea calatoriei in statiile si agentiile CFR sau la telefon 021/9521.

Atentionarea cod galben de ninsori a fost prelungita

Meteorologii au prelungit codul galben de ninsori cu inca opt ore, de la ora 6:00 pana dupa-amiaza, la ora 14:00 pentru zece judete din sud-estul tarii. Este vorba despre Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Tulcea si Constanta.

Potrivit meteorologilor, in jumatatea de sud a Moldovei, Muntenia, sud-estul Transilvaniei si in Dobrogea va ninge, iar temporar vantul va prezenta intensificari, viscolind ninsoarea. In estul Baraganului si in Dobrogea, trecator precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si se va forma polei.