Traficul se desfasoara cu greutate in Bucuresti, din cauza zapezii si a aglomeratiei din trafic. Cele mai afectate zone sunt Colentina, Traian, Mihai Bravu, Drumul Taberei, precum si bulevardele Calarasi si Iuliu Maniu, informeaza Mediafax. Purtatorul de cuvant al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), Mihai Vladarau, a declarat ca se circula cu dificultate in toata Capitala.

Problemele din trafic sunt cauzate atat de zapada de pe carosabil, cat si de aglomeratia de la orele diminetii, a explicat Mihai Vladarau. Luni dimineata, pe Bulevardul Timisoara, la intersectie cu Valea Cascadelor, un stalp de inalta tensiune a cazut pe linia de tramvai. Din cauza incidentului, tramvaiele liniilor 8 si 25 au fost blocate pentru mai multe ore. In aceasta situatie, RATB a instituit o linie naveta de autobuze.

Primaria Capitalei a anuntat, insa, ca operatorii de salubritate din toate sectoarele au actionat inca de duminica seara cu materiale antiderapante. "Primaria Municipiului Bucuresti a cerut operatorilor de salubrizare responsabili cu deszapezirea si combaterea poleiului la nivelul Capitalei sa aplice tratamente preventive cu materiale antiderapante pe rampe, pante si poduri, pentru prevenirea aparitiei poleiului si podurilor de gheata", se arata intr-un comunicat al PMB.

Tot din cauza conditiilor meteorologice, aeronavele care au decolat luni dimineata de pe Aeroportul "Henri Coanda" au avut intarzieri de 30 - 40 de minute. Purtatorul de cuvant al aeroporului, Valentin Iordache, a declarat pentru Mediafax ca se inregistreaza intarzieri de maximum 40 de minute la decolare, pentru ca aeronavele sunt degivrate (curatate - n.red) numai dupa ce pasagerii au fost imbarcati, aceasta actiune neputandu-se face inainte.