Aproximativ 3.000 de angajati din sistemul de protectie sociala isi vor pierde locurile de munca in 2010 in urma adoptarii in Guvern a standardelor de cost pentru serviciile sociale, reprezentand sumele considerate optime pentru functionarea institutiilor din domeniu, a anuntat ministrul Muncii citat de NewsIn.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a anuntat la finalul sedintei de miercuri a Executivului ca actul normativ adoptat de Guvern stabileste si numarul de persoane care lucreaza in domeniul protectiei drepturilor copilului, protectiei speciale a persoanelor cu handicap si a persoanelor varstnice. Astfel, din cei 32.000 de angajati din sistem, 3.000 vor fi disponibilizati.

Standardele de cost adoptate de Guvern impun totodata o reducere a cheltuielilor din sistemul de protectie sociala pentru anul 2010, in comparatie cu anul 2009, astfel: de 26% in domeniul protectiei copiilor (aproximativ 317 milioane de lei), 8% - in domeniul protectiei persoanelor cu handicap (aproximativ 36,6 milioane de lei) si 3% - in domeniul protectiei persoanelor varstnice (3,6 milioane de lei).

Ministrul Muncii a precizat ca suma stabilita anual pentru fiecare beneficiar reprezinta costul cazarii, hranei, medicamentelor al dotarilor si plata personalului.