Anul 2010 va aduce reduceri semnificative in sistemul bugetar. "Bugetul care se trece acum in Parlament va reduce anumite cheltuieli cu personalul, de aceea unele zone vor avea reduceri de bugetari", a declarat pentru Realitatea TV Mihai Seitan, ministrul Muncii.

Intrebat despre numarul celor care isi vor pierde locul de munca in 2010, Seitan a declarat ca nu exista o evaluare exacta, dar, in mare, "vom avea 70-80.000 de posturi restructurate din sistemul public". "Numarul este greu de presupus, dar reducerile vor avea loc gradual, iar oamenii vor intra in in circuitul de recalificare", a declarat ministrul Muncii.

Mihai Seitan a subliniat, insa, ca niciun salariu nu va scadea in cazul bugetarilor, potrivit legii salarizarii. Nici pensiile nu vor fi micsorate in 2010. In ceea ce priveste legea bugetului, aceasta este finalizata, a fost discutata cu reprezentantii FMI si se afla in Parlament. "Vom cere urgentarea discutarii ei in Parlament, speram ca in primavara sa o avem trecuta de Parlament", a declarat Seitan.