Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a rugat joi reprezentantii confederatiilor sindicale sa suspende protestele pe durata campaniei electorale.

Pogea a mai declarat ca Guvernul agreeaza cresterea salariului minim pe economie, ca principiu.

Ministrul a admis ca aceasta majorare este o necesitate atat pentru cresterea puterii de cumparare a salariatilor, dar si a veniturilor.

Cu toate acestea, Pogea a spus ca s-ar dori ca in urmatoarele sase luni salariul minim sa nu creasca.

Ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, a continuat, joi, discutiile cu sindicatele si patronatele privind majorarea salariului minim pe economie si incepe negocierile privind Pactul National pentru Ocupare, dupa ce marti a avut intalniri separate cu partenerii sociali.

Si premierul Emil Boc a propus confederatiilor sindicale sa inceteze orice actiune de protest, pana pe data de 6 decembrie.

"In contextul crizei economice, a situatiei din tara, a campaniei electorale care se declanseaza pe 22 octombrie, am propus partenerilor sociali, ca o forma de respect fata de romani si Romania sa realizam un moratoriu, sa avem de-a face cu o suspendare a grevelor pana pe 6 decembrie 2009, pentru a apara interesul national al tarii", a declarat, joi, Emil Boc.

"Avem nevoie sa lucram rational, sa luam decizii care sa diminueze efectele crizei, sa nu politizam campania electorala cu actiuni de natura grevista care sa pericliteze soarta celor 22 de milioane de romani", a explicat premierul.