Cazurile in care oamenii mor ignorati pe coridoarele spitalelor sunt mult mai raspandite decat se vede la televizor, a declarat presedintele Traian Basescu. Invitat la Radio Romania Actualitati, seful statului a facut o comparatie dura intre sistemul medical romanesc si cel occidental: "La noi, totul e dupa ureche!"

"Cunosc deficientele din sanatate", a declarat presedintele. "Exista un raport al unei comisii prezidentiale pentru sanatate, care pune un diagnostic exact: asa ceva este perfect predictibil la nivelul sistemului nostru de sanatate. Oricand, diagnostice eronate, solutii eronate, alaturi de nepasare, sunt prezente."

"Am adus oameni din alte generatii decat cei care au facut legislatia in sanatate, care au dat solutii indraznete de oameni tineri. Cazurile in care oamenii mor in spitale fara sa fie vazuti de un medic sunt mult mai raspandite decat se vede la televizor", arata seful statului.

El a precizat ca a avut toata increderea in ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, insa acesta nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor: "Toata preocuparea lui a fost legata de medicamente, nimic pentru spitale." Traian Basescu a amintit ca a experimentat pe propria piele diferentele dintre Romania si Occident la capitolul spitale si conditii: "Diferenta intre un spital romanesc si unul din Viena o reprezinta procedurile. Aici, presedintele Romaniei a stat opt ore in Elias pentru ca medicii n-aveau unde sa-l opereze. Cand SPP m-a urcat in avion, eram amortit de la mijloc in jos. Un medic i-a spus sotiei: Plecati acum, nu mai stati pana miine, orice poate sa-i sectioneze pachetul de nervi."

La intoarcere, spune presedintele, "am fost stimulat sa creez o comisie prezidentiala de analiza a sistemului medical romanesc."

"La Viena, mi s-au facut proceduri sapte zile. La noi, totul e dupa ureche", a incheiat presedintele.