Ministrii Cabinetului Boc au programata, luni, o reuniune informala, pentru noi discutii pe tema bugetului de stat pe 2009. Marti este programata sedinta de Guvern decisiva pentru dezbaterea proiectului de buget. Noii ministri au avut si sambata o reuniune informala pe aceeasi tema, la care a participat si presedintele Traian Basescu.

Sedinta de Guvern decisiva pentru proiectul de buget fusese programata initial luni, insa a fost amanata pentru marti, dupa ce premierul Emil Boc a cerut ministrilor noi documente pentru o evaluare exacta a situatiei financiare actuale, in vederea elaborarii proiectului de buget.

Ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, ar urma sa prezinte luni membrilor Guvernului o analiza a veniturilor colectate la buget in 2008 si prognoza acestor venituri pentru 2009.

  • Indemnizatia pentru mame, pensiile si salariul minim

Trei dintre cele mai importante decizii pe care Cabinetul Boc urmeaza sa le ia in sedinta de marti sunt cele privind o eventuala plafonare a indemnizatiei pentru mame, majorarea sau nu a punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie si introducerea salariului minim brut pe economie de 600 lei, incepand cu 1 ianuarie 2009.