Presedintele Traian Basescu se intalneste vineri, la ora 11:00, cu guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu si cu ceilalti membri ai conducerii BNR, precum si cu presedintii bancilor comerciale pentru discutii asupra concluziilor Consiliului European. Potrivit unui comunicat al Bancii Centrale, preluat de agentiile de presa, aceasta intalnire are loc la initiativa sefului statului. Reprezentantii presei nu vor avea acces la aceste discutii.

La intoarcerea de la Bruxelles, atat presedintele Traian Basescu cat si premierul Calin Popescu Traiceanu au declarat ca Romania trebuie sa sea dovada de prudenta maxima. Cei doi au atras atentia ca tara noastra ar putea sa resimta efectele crizei internationale daca resursele financiare nu sunt folosite rational.

Intre timp, Asociatia Romana a Bancilor a precizat ca sistemul bancar de la noi din tara este solid, iar in conditiile in care majoritatea statelor lumii actioneaza la unison pentru sprijinirea pietelor financiare, exista sanse ca efectele directe ale crizei sa se resimta foarte putin in Romania, transmite Radio Romania Actualitati. Bancherii cred insa ca scumpirea finantarilor din exterior se va reflecta intr-o majorare a costurilor creditarii din tara noastra.