Fostul ministru de interne, liderul democrat-liberal Vasile Blaga a fost citat luni, in calitate de martor, de procurorii DIICOT, care refac ancheta in dosarul Codrut Seres, relateaza Realitatea TV.

Procurorii s-au interesat despre modul in care s-a incercat promovarea unei ordonante de guvern privind vanzarea a 8% din actiunile Petrom catre salariatii companiei.

Vasile Blaga a sustinut in fata procurorilor acelasi punct de vedere ca si in sedinta de Guvern, si anume ca ordonanta nu avea nicio acoperire legala, in conditiile in care legea permitea ca actiunile sa fie vandute oricum catre angajatii Petrom, fara intermedierea asociatiei salariatilor.

De notat ca, in cele doua sedinte de Guvern in care s-a dezbatut respectiva ordonanta, ministrii care s-au impotrivit adoptarii actului normativ au fost Vasile Blaga si Monica Macovei.

Vasile Blaga a stat in biroul procurorilor aproximativ o ora si jumatate.

Audierea vine dupa ce Senatul a aprobat, la sfarsitul lunii august, inceperea urmaririi penale pentru fostul ministru al economiei Codrut Seres in dosarele Electrica si Hidroelectrica.

Seres este acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat cu caracter transnational, respectiv a retelei de spionaj conduse de consultantul bulgar Stamen Stantchev.