Tribunalul Prahova a decis miercuri să oblige site-ul România TV să șteargă o știre despre viața privată a lui Daniel Dineș, fondatorul UiPath și cel mai bogat român, și să înceteze publicarea pentru viitor, a unor noi articole care să cuprindă informaţii vizând viaţa privată a reclamantului, potrivit deciziei publicate pe portalul justiției și citată de Pagina de Media. Decizia nu este definitivă, dar este executorie, motiv pentru care site-ul trebuie să elimine articolele.

Daniel DineșFoto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

În procesul intentat la Tribunalul Prahova, Daniel Dineș a cerut o ordonanţă preşedinţială prin care să oblige societățile care administrează site-ul televiziunii RomâniaTV să nu mai publice articole despre viața intimă a afaceristului.

„Obligă pârâtele la încetarea publicării pentru viitor, a unor noi articole care să cuprindă informaţii vizând viaţa privată a reclamantului de natura celor anterior difuzate în articolele publicate în perioada 11.12.2023-15.12.2023, respectiv în data de 06.03.2024 pe site-ul www.romania.net sau pe orice alte site-uri deţinute şi/sau controlate de pârâte şi prin orice alte mijloace, inclusiv, dar fără a se limita la, paginile de Facebook şi Instagram România TV, până la data soluţionării definitive a dosarului înregistrat pe rolul Tribunalului Prahova sub nr.1232/105/2024. Respinge în rest cererea, ca neîntemeiată. Executorie”, se arată în decizia publicată pe portal.just.

Decizia poate fi atacată cu apel de România TV, în termen de cinci zile.

Procese împotriva Gândul și Cancan

Nu este prima deciziei luată de o instanță într-un proces intentat de Daniel Dineș împotriva unor site-uri. Pe 10 aprilie, Tribunalul București a decis că site-urile Gandul şi Cancan, controlate de omul de afaceri Radu Budeanu, nu mai au voie să publice articole despre viaţa privată a miliardarului, potrivit Pagina de Media.

„Obligă pârâta la încetarea publicării unor noi articole sau înregistrări care să cuprindă informaţii vizând viaţa privată a reclamantului de natura celor difuzate în articolele publicate în perioada 11.12.2023-16.12.2023, respectiv în zilele de 20.12.2023 şi 21.12.2023 pe site-urile www.cancan.ro, www.gândul.ro sau orice alte site-uri deţinute şi/sau controlate de pârât şi prin orice alte mijloace, inclusiv, dar fără a se limita la, paginile de Facebook şi Instagram, Cancan şi Gândul, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 39135/3/2023, înregistrat pe rolul Tribunalului Bucureşti - Secţia a III-a Civilă. Respinge capătul doi de cerere, ca neîntemeiat. Executorie”, a decis Tribunalul București.

Separat, Daniel Dineș a deschis un dosar pe fond în care i-a chemat în judecată pe jurnalistul Adrian Artene şi Gandul Media Network SRL şi a cerut daune morale de 100.000 de euro.