Tribunalul Vaslui a decis luni ca fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu să fie plasat în arest la domiciliu, hotărârea nefiind definitivă. Buzatu se află în arest preventiv din 23 septembrie 2023, după ce a fost prins de DNA când primea mită 1,25 de milioane de lei de la un om de afaceri.

Dumitru BuzatuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

„(...) Înlocuiește măsura arestului preventiv (...) faţă de inculpatul Buzatu Dumitru, cu măsura arestului la domiciliu. (...) Dispune punerea în libertate a inculpatului Buzatu Dumitru (...), în prezent aflat în arest preventiv la Penitenciarul Vaslui, dacă nu este arestat sau reţinut în altă cauză penală, după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. (...) Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul din sat Zăpodeni, com. Zăpodeni, jud. Vaslui, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”, este decizia Tribunalului Vaslui.

Instanța i-a impus lui Buzatu mai multe obligații, pe durata arestului la domiciliu, între care: să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat, să nu comunice cu Radu Judele, trimis și el în judecată în acest dosar, precum şi cu mai mulți martori, să nu exercite profesia sau activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă, să nu participe la manifestări culturale sau la adunări publice în scop politic direct sau indirect.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă.

Avocatul lui Buzatu, în instanță: „A fost interceptat într-un alt dosar, în celula sa”

Unul dintre avocații lui Buzatu s-a plâns în sala de judecată ca nu își poate pregăti apărarea câtă vreme clientul său este încarcerat.

„Domnul Buzatu a fost interceptat într-un alt dosar în celula sa. De 7 luni nu putem face pregătirea (pentru apărare-n.r.), nu știm cine anume ne ascultă și cum anume se interpretează”, a susținut avocatul Daniel Atasiei, în sala de judecată.

Dosarul la care face referire avocatul este cel în care Dumitru Buzatu a făcut un denunț la DNA.

Amintim că fostul baron PSD a fost prins în flagrant de DNA în septembrie 2023, când primea mită 1,25 de milioane de lei de la un om de afaceri.

CITEȘTE ȘI: