Ministrul Cristian David a anuntat ca in perioada Summitului NATO, care se va desfasura in Bucuresti in perioada 2-4 aprilie, coloanele oficiale ale delegatiilor straine vor circula pe culoare separate. “Pe arterele principale se vor crea culoare speciale destinate delegatiilor strainie. Politia Rutiera va fi mobilizata pentru a asigura fluidizarea traficului din Bucuresti”, a declarata ministrul Cristian David. El a mai mentionat ca nu va fi afectata decat zona centrala a capitalei.

De asemenea, in perioada Summitului, institutiile publice din “zona de protectie 0”, adica centrul capitalei, isi suspenda activitatea. “Serviciile publice din perimetrul de securitate vor fi suspendate pe perioada Summitulu, dar numai din zona zero”, a mai precizat ministul Cristian David. El a mai mentionat ca va participa la o intalnire cu autoritatile locale din Constanta pentru a pregati vizita presedintelui SUA, George W. Bush la Neptun.

“La sfarsitul saptamanii vor fi la Neptun pentru a discuta cu autoritatile de acolo o posibila vizita a presedintelui SUA”, a mai mentionat David. De asemenea el a amintit faptul ca fortele de ordine implicate in protectia oficialitatilor care vor fi prezente la Summitul NATO se pregatesc si pentru eventuale proteste ale sustinatorilor antiglobalizari.