La botezul savarsit sambata nu a fost niciun fel de gest neobisnuit din partea preotului si nici copilul nu a avut reactii neobisnuite, afirma reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei (MMB), dupa ce un copil de doua luni a murit la botez, scrie Agerpres.

'Practic, slujba botezului, atat ca rit, cat si ca moment al scufundarii copilului in apa, a fost aceeasi pe care preotul o savarseste de fiecare data. Copilul a reactionat la fel cum reactioneaza marea majoritate a copiilor, adica a plans, a fost leganat, i s-a dat suzeta, a luat-o, a plans din nou. (...) De la momentul botezului, scufundarii propriu-zise in apa, este ungerea cu mir, inconjurarea mesei, impartasirea; pana la sfarsitul ceremonialului religios au trecut circa 20 de minute, copilul traia. L-am intrebat pe preotul care l-a botezat daca ia in calcul ca in momentul scufundarii in apa copilul sa fi inghitit apa, insa el a exclus total acest lucru. La spital am inteles ca s-ar fi gasit lapte in gurita copilului. Preotul era foarte afectat de ce s-a intamplat acolo. El si tatal copilului au aplicat primele manevre de resuscitare pana la sosirea ambulantei. Transmitem condoleante familiei pentru acest moment dramatic si asteptam si noi sa aflam care sunt rezultatele necropsiei', a declarat Marian Timofte, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Reamintim ca politistii ieseni au demarat o ancheta dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, un nou-nascut a murit in timpul oficierii botezului. Reprezentantii Serviciului Judetean de Ambulanta Iasi, cei care au sosit la fata locului cu o ambulanta tip C2 cu medic, sustin ca sugarul a fost gasit in stop cardiorespirator, cu cianoza, fara puls, fara respiratie. Desi s-au facut manevrele de resuscitare iar bebelusul a fost intubat si ventilat mecanic pana la preluarea sa de cei de la Spitalul de Copii 'Sfanta Maria' din Iasi, acesta a murit.

Conform rudelor, copilul a inceput sa planga inca inainte de a intra in biserica si, desi a fost hranit, ar fi continuat sa planga si in timpul oficierii ceremonialului religios. In timp ce il imbracau, rudele au observat ca acesta nu mai respira.