Alunecarea de teren din satul galatean Izvoarele a avansat cu 30 de centimetri de miercuri pana joi, fara sa se impuna deocamdata evacuarea persoanelor din casele cele mai apropiate de zona afectata, scrie News.ro. Emil Dragomir, primarul comunei galatene Slobozia Conachi, de care apartine satul Izvoarele, a declarat, joi, ca alunecarea de teren aparuta in localitate la sfarsitul saptamanii trecute a mai avansat cu 30 de centimetri incepand de miercuri si pana joi.

El a precizat ca deocamdata nu se impune evacuarea oamenilor din casele cele mai apropiate de zona afectata.

Alunecarea de teren a aparut la sfarsitul saptamanii trecute in satul galatean Izvoarele, cele mai apropiate case fiind la 50 de metri, iar daca situatia o va impune se ia in calcul evacuarea a 14 persoane, un fenomen similar avand in loc si in luna martie.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati, Eugen Chirita, declara duminica trecuta ca alunecarea se manifesta pe o deschidere de aproximativ 60 de metri si pe o lungime de o suta de metri.

Totodata, la Primaria comunei s-a instituit permanenta pentru monitorizare, iar in zona unde s-a produs alunecarea s-au pus benzi delimitatoare si exista persoane care monitorizeaza.

Chirita a precizat ca alunecarea de teren, aparuta in urma precipitatiilor din ultimele zile, se manifesta la o distanta de circa un kilometru fata de cea care s-a produs in luna martie, pe acelasi versant.

Primarul comunei Slobozia Conachi, Emil Dragomir, declara duminica, la randul sau, ca el crede ca alunecarea de teren ar putea avea drept cauza precipitatiile abundente din ultimele zile.

In luna martie in zona satului Izvoarele s-a manifestat o alta alunecare de teren cu o lungime de aproximativ 300 de metri si o latime de 250 de metri.