Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni dimineata ca in cursul serii va lua o decizie in ceea ce priveste posibilitatea suspendarii cursurilor in gradinite, scoli si licee miercuri, in conditiile in care Bucurestiul se afla luni si marti sub cod portocaliu de ger

Deszapezire parcare rezidentialaFoto: USER UPLOADED

"In ceea ce priveste cursurile la gradinite, scoli si licee, in aceasta seara vom lua o decizie daca se prelungeste suspendarea cursurilor si pentru ziua de miercuri, pentru ca specialistii in meteorologie anunta temperaturi scazute, viscol si ninsori abundente pentru marti si miercuri", a anuntat Gabriela Firea, in cadrul Comandamentului de Iarna de la Primaria Capitalei.

"Ar fi grav din partea noastra, dupa ce am protejat copiii doua zile, sa ii scoatem exact a treia zi, cand e ger naprasnic. Diseara, impreuna cu domnul ministru al Educatiei, secretarul de stat in ministerul Educatiei, cu ISMB, cu primarii de sectoare vom lua aceasta decizie", a adaugat Firea.

Bucurestiul intra in decursul zilei de luni sub incidenta unui cod portocaliu de ger, inregistrandu-se in timpul zilei temperaturi de -11 grade, a declarat Gabriela Bancila, reprezentant al Autoritatii Nationale de Meteorologie. Luni noaptea se vor inregistra in Capitala temperaturi minime de -18, -20 de grade, iar in zona preoraseneasca, pot sa se inregistreze -23 de grade. Codul portocaliu de ger se va mentine si pentru ziua de marti.