Denuntul impotriva chirurgului Gheorghe Burnei a fost facut in septembrie, iar cauza vizeaza 17 fapte de coruptie comise in perioada octombrie-noiembrie, anunta Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, potrivit News.ro.

Gheorghe BurneiFoto: Agerpres

"In data de 10 decembrie 2016, procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu ofiteri din cadrul Directiei Generale Anticoruptie si Serviciului Omoruri - DGPMB. efectueaza cinci perchezitii domiciliare, dintre care una la un spital din municipiul Bucuresti", transmit reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Ei mai arata ca dosarul medicului Gheorghe Burnei vizeaza comiterea a 17 fapte de coruptie.

"Cauza a fost constituita in data de 28 septembrie 2016, ca urmare a unui denunt, si vizeaza la momentul actual savarsirea a 17 fapte de coruptie, comise in perioada octombrie-noiembrie 2016", spun procurorii.

Anchetatorii aduaga ca actiunile in cauza au fost efectuate cu sprijinul de specialitate al Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Tehnic si Serviciul Operatii si al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul IGPR.

Doi colegi de la Spitalul "Marie Curie" din Capitala din echipa doctorului ortoped Gheorghe Burnei, care ar fi suspectat de luare de mita, vatamare corporala grava si tentativa de omor, sunt audiati, sambata de procurori, in calitate de martori. De asemenea, cabinetul medicului Burnei a fost sigilat de anchetatori.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Marie Curie, Denise Stanescu, a declarat, sambata, ca procurorii fac perchezitii doar la etajul al doilea al spitalului, respectiv la Clinica de Ortopedie condusa de Gheorghe Burnei, iar alti doi colegi din echipa acestuia au fost chemati de anchetatori pentru a fi audiati in calitate de martori.

Doctorul Gheorghe Burnei era de garda sambata, fiind inlocuit de alt coleg ortoped, a mai spus purtatorul de cuvant de la "Marie Curie".

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat, sambata, ca nu ar fi existat nicio sesizare la Colegiul Medicilor din Romania impotriva chirurgului Gheorghe Burnei, iar in acest caz medicul fie are doar o problema de coruptie, fie exista o problema grava de sistem si de incredere in institutii-cheie.

"Am transmis ieri (vineri, n.r.) o adresa catre presedintele Colegiului Medicilor din Romania pentru a intelege daca au existat plangeri referitor la cazurile profesorului Burnei si cum au fost ele solutionate. Din discutia telefonica pe care am avut-o azi dimineata (sambata, n.r.) cu dr. Gheorghe Borcean, presedintele Colegiului Medicilor - institutia care oficial este cea indreptatita sa evalueze (si prin asta sa previna) astfel de cazuri -, se pare ca nu a existat nicio astfel de sesizare. Vor reveni cu detalii la inceputul saptamanii", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Ministrul Sanatatii mai arata ca, in acest caz, exista doua posibiltati, fie chirurgul Gheorghe Burnei are doar o problema de coruptie, fie exista o problema grava de sistem.

"Avem asadar doua posibilitati: fie domnul prof. dr. Burnei are doar o problema de coruptie (pe care, desigur, trebuie sa o lamureasca), fie avem o problema grava de sistem, de functionare si de incredere in cateva institutii-cheie", a adaugat Vlad Voiculescu.

La randul sau, Daniel Buzatu, managerul Spitalului "Marie Curie", a declarat, sambata, pentru News.ro, ca nu a primit reclamatii, nici de la pacienti, nici de la colegi, impotriva chirurgului ortoped Gheorghe Burnei, audiat de procurori, potrivit unor surse judiciare, pentru luare de mita si experimente neautorizate pe copii.

Intrebat daca au existat sesizari impotriva medicului Gheorghe Burnei, care este audiat sambata, in doua dosare vizand, potrivit unor surse judiciare, acuzatii de luare de mita, respectiv de vatamare corporala grava si tentativa de omor, managerul Spitalului "Marie Curie" a declarat ca nu a primit nicio reclamatie.

"Nu am primit nicio reclamatie de la pacienti si nici colegii nu mi-au semnalat nereguli", a spus Daniel Buzatu.

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, suspectat de luare de mita si experimente neautorizate pe copii, ar fi cerut sume cuprinse intre 1.000 de lei si 1.000 de euro pentru o operatie, au declarat, sambata, surse judiciare, pentru News.ro.