Valorile termice diurne vor caracteriza o vreme mai rece decat ar fi normal la aceasta data, in special in jumatatea de sud-est a tarii. In cursul zilei, cerul va fi variabil, cu innorari in jumatatea de sud a teritoriului, dar si in regiunile estice, informeaza ANM.

  • Vineri

In tara

In cursul zilei, cerul va fi variabil, cu innorari in jumatatea de sud a teritoriului, dar si in regiunile estice; izolat va ploua slab in sud-vest, iar in rest vor fi conditii de burnita. Pe timpul noptii innorarile vor cuprinde nordul si centrul, iar precipitatiile se vor semnala local in zona Carpatilor Orientali, unde la peste 1500 m altitudine vor predomina ninsorile. Vantul va fi slab si moderat, cu intensificari local in sud-est, mai ales spre sfarsitul intervalului cand in zona montana va sufla tare. Temperaturile maxime se vor incadra intre 6 si 13 grade, iar cele minime intre -3 si 5 grade. Dimineata izolat va fi ceata, iar spre sfarsitul noptii in centru si in sud vor fi conditii de bruma.

Bucuresti

Vremea se va mentine mult mai rece decat ar fi normal in aceasta perioada din an. Cerul va avea innorari in cursul zilei, iar noaptea va deveni variabil. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul a 9 grade, iar cea minima va fi de 1...3 grade.

La munte

Cerul va avea innorari, mai accentuate insa in a doua parte a intervalului cand local se vor semnala precipitatii in zona Carpatilor Orientali, unde la peste 1500 m altitudine vor predomina ninsorile si cu totul izolat in restul masivelor montane. Vantul se va intensifica mai ales spre sfarsitul intervalului, urmand a sufla tare. Temperatura aerului va marca o scadere fata de intervalul anterior.

  • Sambata

In tara

In majoritatea regiunilor, dar cu precadere in cele sudice si sud-estice valorile termice vor marca o crestere si se vor apropia de cele climatologic specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu innorari in vestul, nordul si centrul tarii unde pe arii restranse va ploua slab. In zona montana precipitatiile vor fi mai ales sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari locale in majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare, viscolind si spulberand ninsoarea pe creste. Temperaturile maxime se vor incadra intre 7 si 16 grade, iar cele minime intre -2 si 8 grade.

La munte

Cerul va fi mai mult noros si local se vor semnala precipitatii mai ales sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari, iar pe creste va continua sa sufle tare, viscolind si spulberand ninsoarea. Temperatura aerului va marca o crestere fata de intervalul precedent.

  • Duminica

La munte

Desi in scadere fata de intervalul precedent, valorile termice se vor situa in general in jurul mediilor multianuale. Cerul va fi mai mult noros si pe arii extinse se vor semnala precipitatii mai ales sub forma de ninsoare pe parcursul noptii indeosebi in zona Carpatilor Orientali si Meridionali. Vantul va avea intensificari.