Ambasadorul SUA, Hans Klemm, afirma, intr-un interviu acordat News.ro, ca sustine "pe deplin" mesajul transmis recent de presedintele Klaus Iohannis, potrivit caruia nu va nominaliza in functia de premier o persoana condamnata pentru coruptie, si il felicita pe seful statului pentru sprijinul sau in lupta anticoruptie.

Hans KlemmFoto: Ambasada SUA

"Il felicit pe presedintele Iohannis pentru sprijinul foarte puternic si constant pentru lupta anticoruptie a Romaniei. Il felicit si pentru incurajarea alegatorilor si a partidelor de a aduce la putere un Guvern integru si competent, fara probleme de coruptie", a spus ambasadorul.

Intrebat ce parere are despre mesajul lui Iohannis privind numirea unui premier care nu are probleme in justitie si care nu este condamnat pentru coruptie, Klemm a raspuns: "O voi spune simplu si direct: sustin pe deplin mesajul". Oficialul SUA a adresat la randul sau un mesaj pentru alegatorii romani in pragul inceperii campaniei electorale pentru parlamentare, indemnandu-i, asa cum a facut-o si la alegerile locale, sa voteze candidati competenti si integri.

De asemenea, el a transmis ca se asteapta de la noul Guvern si de la noul Parlament sa fie "integru si competent".

"Daca Romania, daca noul Guvern isi pot asuma aceste doua concepte cred ca va fi foarte bine atat pentru relatiile romano-americane, cat si pentru cetatenii romani. Parteneriatul strategic este intr-un loc foarte bun, cu o traiectorie foarte buna, si Romania se gaseste intr-un loc foarte bun in acest parteneriat. Am increderea ca noul Guvern al Romaniei va reflecta aceste idealuri ale competentei si integritatii si va contribui la intarirea pe viitor a relatiilor cu SUA", a afirmat ambasadorul SUA, pentru News.ro.