Toti cei peste 60 de copii de la Gradinita nr. 3 cu program prelungit din Calafat vor fi suspusi testului IDR pentru tuberculoza dupa ce o ingrijitoare din cadrul gradinitei, care ar fi avut atributii si in pregatirea si servirea mesei, a fost diagnosticata cu TBC, transmite Agerpres.

Inspectorul general al ISJ Dolj, Lavinia Craioveanu, a declarat luni, presei, ca decizia apartine DSP Dolj, care a fost imediat informata despre acest caz de catre conducerea unitatii de invatamant.

"In momentul in care intr-o unitate de invatamant un angajat este diagnosticat cu TBC, imediat conducerea scolii are obligatia sa anunte DSP. Asa s-a intamplat si in acest caz, iar institutia care ia decizii in ceea ce priveste ce este de facut in perioada urmatoare in scoala este DSP, care a decis ca in scoala sa se faca dezinfectia, care s-a efectuat vineri, si ce copii sau cadre didactice vor fi testati IDR si daca cel care a fost diagnosticat era sau nu contagios in momentul in care a intrat in contact cu elevii", a precizat Lavinia Craioveanu.

Inspectorul general scolar a mai afirmat ca in ceea ce priveste acuzatiile venite din partea unor parinti care sustin ca ingrijitoarea ar fi lucrat si in bucatarie si si-ar fi depasit sarcinile din fisa postului, ISJ Dolj va face verificari in acest sens si daca va constata ca nu s-au respectat sarcinile din fisa postului va lua masuri.

Potrivit sursei citate, la nivelul unitatilor de invatamant din Dolj au mai fost cazuri izolate de TBC si in anii trecuti.

De precizat ca Doljul se afla in topul judetelor cu cei mai multi bolnavi de tuberculoza, in martie a.c. existand circa 750 de cazuri de TBC, iar medicii se confrunta cu multe cazuri de recidiva, 99% dintre bolnavi fiind someri sau persoane fara ocupatie. De asemenea, multi dintre acesti pacienti sunt fumatori si consumatori de alcool.