Politistii vasluieni au demarat o ancheta dupa ce fostul primar liberal al comunei Cozmesti a reclamat ca, in timp ce se afla cu sotia la biserica, locuinta sa a fost sparta de hoti. Potrivit plangerii facute de fostul edil, din locuinta au fost sustrase bijuterii din aur si suma de peste 16.000 de lei, potrivit Agerpres.

"A fost depusa o reclamatie cu privire la faptul ca din locuinta unui barbat in varsta de 60 de ani au fost sustrase o importanta suma de bani si bijuterii. In cauza, politistii de la Sectia de Politie Rurala nr. 2 Vaslui efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt. Se fac cercetari pentru identificarea persoanei sau persoanelor care au comis fapta", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, Loredana David.

Vasile Aporcaritei (PNL) a fost primarul comunei Cozmesti in perioada 2008 - 2012. El a candidat pentru aceasta functie si la alegerile din 2012 si 2016, insa a fost invins de candidatul PSD, Hristache Sima. Fostul edil are propria afacere, deruland activitati de comert cu lemne.