Lucrarile la pasajul suprateran de la Domnesti, de pe centura Capitalei, atribuite asocierii Straco - Comnord - Specialist Consulting, pentru 91,5 milioane lei (circa 20 milioane euro), ar putea fi intarziate inca doua luni, dupa ce unul dintre ofertanti a atacat la Curtea de Apel decizia de respingere a contestatiilor, potrivit consilierului premierului Ciolos pe probleme de infrastructura, Catalin Drula, scrie Digi24.

Consiliul National al Solutionarii Contestatiilor (CNSC) a respins recent contestatiile depuse de catre firmele Drumuri si Poduri Gheorgheni SRL si Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro la licitatia pentru lucarile la pasajul de la Domnesti.

"Unul din ofertanti a facut recurs la Curtea de Apel Bucuresti la decizia Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor care a respins toate contestatiile. Asta inseamna inca o aminare de probabil doua luni pina la pronuntarea Curtii de Apel. Daca decizia CNSC este mentinuta, adica daca recursul este respins, se poate semna contractul", a scris Drula, pe Facebook.

CNSC a luat pe 10 iunie decizia prin care a respins contestatiile. Lucarile la pasajul de la Domnesti de pe centura Capitalei, un proiect amanat de mai multi ani, au fost din nou intarziate, dupa ce au fost depuse doua contestatii la licitatia prin care a fost desemnat castigatorul, chiar in ultima zi in care expira termenul legal de depunere a contestatiilor.

In cazul acestei lucrari, a fost a doua serie de contestatii. In octombrie 2015, comisia de licitatie a declarat castigatoare asocierea Straco - Comnord - Specialist Consulting, insa licitatia a fost contestata de doi ofertanti, intre care si Drumuri si Poduri Gheorgheni SRL. Instanta a dispus reevaluarea ofertelor, insa rezultatul reevaluarii, anuntat in 6 mai 2016, a fost acelasi. Licitatia a fost contestata, desi asocierea castigatoare a cerut un pret semnificativ sub cele licitate de competitori, reaminteste News.ro.

Pasajul, care include o lucrare de arta cu un giratoriu suspendat, ar trebui sa fluidizeze ciruclatia rutiera in zona intersectiei dintre isirea din Capitala spre Domnesti, dinspre Prelungirea Ghencea, si centura Capitalei, unde se creeaza frecvent ambuteiaje in prezent.

Proiectul pasajului de la Domnesti a fost inceput, pe hartie, inca din anul 2006, dar ani la rand nu s-a facut niciun pas concret pentru derularea proiectului.

In 9 aprilie, sute de persoane din cartierele Drumul Taberei si Ghencea, dar si din localitatile Bragadiru, Domnesti si Clinceni au organizat un mars de protest pentru a cere largirea si modernizarea strazii Prelungirea Ghencea nu mai face face traficului si amenajarea intersectiei de la Domnesti, unde se formeaza cozi in care pierd ore intregi in trafic.