Judecatoria Sectorului 5 a respins, sambata, cererea procurorilor de la Parchetul General de arestare preventiva a directorului general Hexi Pharma, Flori Dinu, si a decis ca aceasta sa fie plasata in arest la domiciliu, anunta Agerpres.

Flori Dinu, director general Hexi PharmaFoto: Agerpres

Decizia nu este definitiva, iar Flori Dinu va fi eliberata din arestul Politiei Capitalei la expirarea ordonantei de retinere de 24 de ore, emisa pe numele ei, vineri.

Parchetul General sustine ca Flori Dinu, in calitate de director general al Hexi Pharma, avand atributii in special pe partea de vanzari desfasurata de societate, la instigarea lui Dan Condrea si cunoscand ca produsele comercializate nu respecta specificatiile din etichete, a coordonat intreg personalul care le-a promovat si a intermediat activitatea de negociere si incheiere de contracte de furnizare, inducand in eroare reprezentantii unitatilor medicale.

Flori Dinu a fost retinuta vineri de procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru savarsirea a 99 de infractiuni de inselaciune in forma continuata, 29 de infractiuni de inselaciune si participatiei improprie la infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor.

"Florin Dinu, in calitate de director general al Hexi Pharma, avand atributii in special pe partea de vanzari desfasurata de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea si cunoscand ca produsele comercializate nu respecta specificatiile din etichete, a coordonat intreg personalul care a promovat produsele si a intermediat activitatea de negociere si incheiere de contracte de furnizare, inducand in eroare reprezentantii unitatilor medicale care au achizitionat produsele. Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum si ofertele transmise unitatilor inselate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro", se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

Potrivit comunicatului citat, prejudiciul produs in patrimoniul persoanelor vatamate se cifreaza la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor incheiate in intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 intre persoana juridica suspecta si numeroase unitati sanitare.

"Probatoriul administrat in cauza pana la acest moment a relevat faptul ca inculpate Flori Dinu, prin activitatea sa de conducere si coordonare a departamentului de vanzari a Hexi Pharma si asigurarea vanzarii catre mai multe unitati sanitare a unor produse neconforme, a impiedicat in intervalul mentionat luarea de catre persoanele vatamate a masurilor privitoare la prevenirea si combaterea bolilor infectocontagioase, fapta ce a avut ca urmare raspandirea unor asemenea boli", au mai constatat procurorii.

In aceeasi cauza este cercetat sub control judiciar si chimistul firmei, fiind acuzat de participatie improprie la zadarnicirea combaterii bolilor si inselaciune.