Parchetul General afirma ca Flori Dinu, in calitate de director general al Hexi Pharma, avand atributii in special pe partea de vanzari desfasurata de societate, la instigarea lui Dan Condrea si cunoscand ca produsele comercializate nu respecta specificatiile din etichete, a coordonat intreg personalul care le-a promovat si a intermediat activitatea de negociere si incheiere de contracte de furnizare, inducand in eroare reprezentantii unitatilor medicale, transmite Agerpres.

Flori Dinu, director general Hexi PharmaFoto: Agerpres

Parchetul General informeaza, printr-un comunicat, ca Flori Dinu va fi prezentata sambata judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Sector 5 cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

"Florin Dinu, in calitate de director general al Hexi Pharma, avand atributii in special pe partea de vanzari desfasurata de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea si cunoscand ca produsele comercializate nu respecta specificatiile din etichete, a coordonat intreg personalul care a promovat produsele si a intermediat activitatea de negociere si incheiere de contracte de furnizare, inducand in eroare reprezentantii unitatilor medicale care au achizitionat produsele. Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum si ofertele transmise unitatilor inselate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro', se spune in comunicatul citat.

Parchetul General precizeaza ca, prejudiciul produs in patrimoniul persoanelor vatamate se cifreaza la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor incheiate in intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 intre persoana juridica suspecta si numeroase unitati sanitare.

"Probatoriul administrat in cauza pana la acest moment a relevat faptul ca inculpate Flori Dinu, prin activitatea sa de conducere si coordonare a departamentului de vanzari a Hexi Pharma si asigurarea vanzarii catre mai multe unitati sanitare a unor produse neconforme, a impiedicat in intervalul mentionat luarea de catre persoanele vatamate a masurilor privitoare la prevenirea si combaterea bolilor infectocontagioase, fapta ce a avut ca urmare raspandirea unor asemenea boli", au mai constatat procurorii.

Mihail Leva, director de productie la Hexi Pharma, a fost pus sub urmarire penalade procurorii Parchetului General in dosarul dezinfectantilor diluati din spitale, fiind acuzat de complicitate la participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor.

Firma Hexi Pharma a transmis sambata, printr-un comunicat de presa, ca directorul general al societatii, Flori Dinu, nu a facut nicio declaratie in ultimele 24 de ore la Parchet.

Flori Dinu, a fost ridicata cu mandat, vineri dupa-amiaza, si a fost dusa la Parchetul General pentru a i se aduce la cunostinta calitatea de suspect in dosar, seara fiind retinuta pentru 24 de ore.

Ea este acuzata de savarsirea a 99 de infractiuni de inselaciune in forma continuata si 29 de infractiuni de inselaciune in forma simpla, precum si infractiunea de participatie improprie de zadarnicirea combaterii bolilor.