Directorul general al firmei Hexi Pharma, Flori Dinu, a fost ridicata cu mandat, vineri dupa-amiaza, si a fost dusa la Parchetul General pentru a i se aduce la cunostinta calitatea de suspect in dosarul dezinfectantilor diluati din spitale, informeaza Mediafax.

Flori Dinu, director general Hexi PharmaFoto: Agerpres

UPDATE: Flori Dinu a fost retinuta vineri seara, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General in dosarul dezinfectantilor.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Flori Dinu a fost pusa sub acuzare pentru inselaciune si zadarnicire a combaterii bolilor si va fi dusa in instanta cu propunere de arestare preventiva.

Procurorii sustin ca Hexi Pharma a incheiat contracte, in perioada 2014 - 2016, de vanzare de produse biocide cu 152 de unitati medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei.

UPDATE 22.10 Potrivit Biroului de Presa al Parchetului General, Flori Dinu este acuzata de savarsirea a 99 de infractiuni de inselaciune in forma continuata si 29 de infractiuni de inselaciune in forma simpla, precum si infractiunea de participatie improprie de zadarnicirea combaterii bolilor.

UPDATE 22.20 Flori Dinu a fost scoasa vineri seara cu catusele la maini din sediul Parchetului General si a fost dusa in arestul Politiei Capitalei.

____

Flori Dinu a fost citata de procurori sa se prezinte vineri la sediul Parchetului General, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Deoarece aceasta nu s-a prezentat pe parcurul zilei, procurorul de caz a solicitat unei echipe de politisti sa mearga si sa o aduca pentru a fi instiintata in legatura cu noua calitate de suspect.

Flori Dinu este prima persoana care are calitatea de suspect in dosarul Hexi Pharma.

Joi dimineata, echipe de politisti au mers la sediul Hexi Pharma din bulevardul Octavian Goga din Capitala pentru a ridica noi documente, inscrisuri, necesare in cercetarea penala, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Sursele citate spun ca este vorba despre acte ce au ramas sigilate la sediul societatii, iar acum, la dispozitia procurorului care instrumenteaza dosarul, vor fi ridicate pentru analiza.

Actiunea de joi vine dupa ce in urma cu o saptamana politistii au ridicat documente de la depozitul Hexi Pharma, din Mogosoaia, de la trei spitale din Capitala si de la sediul RENAR.

Joi dimineata, la sediul Parchetului General a fost chemat unul dintre avocatii societatii Hexi Pharma.

Anchetatorii cauta date ce ar putea sustine indiciile pe care le au in dosar, fiind inceputa urmarirea penala pentru "zadarnicirea combaterii bolilor" si "falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse".

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, si-a pierdut viata, duminica seara, intr-un accident rutier petrecut in judetul Ilfov, pe drumul ce leaga localitatile Buftea de Corbeanca. Parchetul General a anuntat marti ca moartea lui Dan Condrea a fost violenta, iar leziunile "constatate s-au putut produce prin loviri de corpuri si planuri dure, cat si prin strivire de componentele unui autovehicul".