Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorului Regiunea Centru - Brasov face noi controale la o fabrica de lactate din Halchiu, judetul Brasov, de la care ar proveni laptele consumat de elevii Scolii nr. 40 "Iulia Hasdeu" din Galati, unde zeci de elevi au simptome de toxiinfectie alimentara, informeaza Mediafax.

Seful Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului Regiunea Centru - Brasov, Sorin Susanu, a declarat, joi, pentru Mediafax, ca in cazul celor 40 de elevi de la Scoala Generala nr. 40 "Iulia Hasdeu" din Galati care au fost transportati la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara, dupa ce au consumat laptele distribuit prin programul "Laptele si cornul", ar fi vorba despre laptele produs la fabrica Olympus din Halchiu.

In urma cazului precedent, cand 17 elevi la Scoala nr. 3 din comuna Pechea, judetul Galati, au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara dupa ce ar fi consumat laptele primit prin programul "Laptele si Cornul", nu s-au gasit deocamdata nereguli, insa se asteapta analizele de laborator, a spus Susanu.

"Deocamdata nu am gasit nereguli la fabrica de la Halchiu pentru ca nu au sosit inca analizele de laborator. Au un sistem ultramodern, utilajele sunt noi, totul este de ultima generatie. Mai degraba poate fi vorba de nereguli la transport, manipulare, deoarece sunt mai multe firme intermediare care intervin pana in momentul in care laptele ajunge la copii. Totusi se va face o analiza si la ambalaj, sa vedem daca se inchide etans suficient de bine pentru a nu permite patrunderea aerului si alterarea produsului inainte de expirarea termenului de valabilitate", a spus Susanu.

Joi, 40 de elevi de la Scoala Generala nr. 40 "Iulia Hasdeu" din Galati au fost transportati la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara, dupa ce au consumat laptele distribuit prin programul "Laptele si cornul", 36 dintre acestia ramanand internati.

De asemenea, la inceputul acestei luni 17 elevi la Scoala nr. 3 din comuna Pechea, judetul Galati, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara, dupa ce ar fi consumat laptele primit prin programul "Laptele si Cornul".