Consiliul de Administratie al Colegiului National 'Iulia Hasdeu' a hotarat luni sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2, precum si suspendarea contractului de munca al profesorului care obliga elevii sa achizitioneze carti, incepand de marti pe toata durata cercetarii penale.

"ISMB dezaproba orice fel de comportament care nu se incadreaza in limitele deontologiei profesionale si va lua de fiecare data masurile legale in vederea stabilirii unui climat propice desfasurarii in bune conditii a procesului de invatamant", a precizat ISMB intr-un comunicat de presa citat de Agerpres.

In urma aparitiei in presa a unor materiale referitoare la implicarea unui profesor de la Colegiul National 'Iulia Hasdeu' intr-un conflict privind obligarea elevilor in a achizitiona carti, ISMB a constituit o echipa de control care s-a deplasat la unitatea de invatamant in data de 15 decembrie 2014.

Dupa efectuarea controlului, echipa de inspectori a intocmit un raport pe care l-a inaintat atat Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 2, in vederea analizarii posibilelor fapte penale, cat si Colegiului National 'Iulia Hasdeu' in vederea luarii masurilor legale ce se impun pe cale administrativa, in calitate de angajator al profesorului conform art. 93 din Legea 1 /2011.