Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat joi, referitor la acuzatiile sefilor de consilii judetene anchetati conform carora acestia ar fi "victime" ale procurorilor, ca nu exista inculpati care sa laude munca si efortul depus de organele judiciare.

"Aceste persoane la care faceti referire, dincolo de calitatea dumnealor de oameni politici sau de politicieni, sunt inculpati. Noi vorbim, in procesele penale, despre inculpati si va asigur ca nu exista inculpati aflati in proceduri judiciare care sa laude organele judiciare pentru munca serioasa pe care au depus-o si pentru efortul depus si pentru realizarile in domeniul dovedirii infractiunilor", a spus Nitu, potrivit Mediafax.

Procurorul sef al Parchetului instantei supreme a subliniat, in acelasi context, ca anchetatorii nu instrumenteaza dosare penale in functie de apartenenta politica a celor vizati in acestea.

"Noi nu facem dosare penale si nici nu avem voie sa facem dosare penale avand drept criteriu a fi politician sau nu sau apartenenta la un partid politic. Noi vorbim despre inculpati si, atunci cand vorbim despre inculpati, nu ne asteptam ca vreun inculpat (...) sa felicite organele judiciare si sa multumesca pentru faptul ca le-au demonstrat vinovatia", a declarat Tiberiu Nitu.

Printre cei mai vehementi acuzatori ai organelor de ancheta se numara presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, pe numele caruia DNA a deschis, recent, un nou dosar, de abuz in serviciu.

Intrebat, in 28 martie, de ce crede ca i-a fost deschis acest dosar, Constantinescu a spus ca 2014 este an electoral, iar el este client "de serviciu" al procurorilor. Presedintele CJ Constanta a acuzat, cu acelasi prilej, "inchizitia publica" instituita, in opinia lui, "de 10 ani, in regimul Basescu".

Ulterior, la scurt timp dupa retinerea primarului Constantei, Radu Mazare, Nicusor Constantinescu a postat un mesaj pe Facebook intitulat "Apel catre prietenii romani!", in care acuza modul in care a fost "umilit si batjocorit de politia politica DNA", precum si "circul" si "abuzurile" incepute in cazul sau si continuate si in cazul lui Mazare.