Luni, vremea va fi rece pentru aceasta perioada a anului, chiar deosebit de rece, in regiunile extracarpatice. Cerul va fi noros, exceptand nord-vestul teritoriului unde innorarile vor fi temporare. Va ploua pe arii extinse in jumatatea sudica a tarii si local in rest, transmite Mediafax.

In tara:

In Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, cantitatile de apa vor depasi local 30 si izolat 50 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in regiunile sudice si sud-estice, cu viteze de 50...70 km/h. La munte, la altitudini de peste 2000 m, precipitatiile vor fi mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8...10 grade in Oltenia, Muntenia si estul Transilvaniei si 17...18 grade in Crisana. Temperaturile minime se vor incadra, in general, intre 4 si 11 grade.

La Bucuresti:

Luni, vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta data. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar cantitatile de apa vor fi insemnate. Vantul va prezenta intensificari, cu viteze la rafala de 55...60 km/h. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 10 grade, iar cea minima va fi de 7...8 grade.

Marti, in tara:

Vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta data, marti, in majoritatea regiunilor. Cerul va fi noros si va ploua in jumatatea sudica a tarii, unde cantitatile de apa vor depasi local 25...30 l/mp, iar in Dobrogea, sudul si estul Munteniei, 40 l/mp si izolat 60 l/mp. In restul teritoriului ploile se vor semnala pe arii mai restranse. In zona inalta de munte, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. Vantul va prezenta intensificari in sud-estul teritoriului, cu viteze ce vor depasi la rafala 80 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 grade, izolat, in Campia Romana si Podisul Transilvaniei si 16...17 grade pe litoral, iar cele minime se vor incadra, intre 1 si 10 grade.