Procurorii Parchetului General au decis inceperea urmaririi penale in cazul reprezentantilor legali ai Administratiei Domeniului Public al Sectorului 2, in dosarul mortii copilului ucis de caini maidanezi in apropierea Parcului Lacul Tei, transmite Agerpres. De asemenea, procurorii i-au pus sub acuzare pe reprezentantii SC Tei Rezidential SRL, firma pe terenul careia s-a produs incidentul, precum si pe Constantin Ciorascu, administratorul acestei companii.

"Procurori din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus citarea reprezentantilor legali ai Administratiei Domeniului Public al Sectorului 2, ai SC Tei Rezidential S.R.L. Bucuresti, precum si a numitului Ciorascu Constantin pentru a se prezenta la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea aducerii la cunostinta a invinuirii si audierii in calitate de invinuiti, in cauza avand ca obiect decesul minorului A.I., in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa", se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

Parchetul mentioneaza ca, pentru garantarea dreptului la aparare a invinuitilor, alte date (inclusiv momentul audierii) nu pot fi facute publice la acest moment.

Pe 2 septembrie, o femeie a sunat la 112 si a spus ca si-a pierdut in Parcul Tei din sectorul 2 al Capitalei unul dintre cei doi nepoti, acestia avand patru si, respectiv, sase ani.

La scurt timp, copilul de sase ani a venit la bunica lui si i-a spus ca fratele sau este incoltit de caini. Femeia s-a dus la locul incidentului, insa baiatul era fara suflare.