UPDATE 22:40 Pompierii au actionat in cazul a 25 de solicitari primite ca urmare a furtunii din Capitala, informeaza ISU Bucuresti printr-un comunicat citat de Agerpres.

"Urmare a fenomenelor meteorologice ce s-au manifestat prin precipitatii si vant puternic in intervalul 18,55 - 19,55, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta 'Dealu Spirii' al Municipiului Bucuresti au actionat in cazul a 25 de solicitari primite la dispeceratul institutiei. S-a intervenit simultan in diferite zone ale Capitalei pentru degajarea a 20 de copaci si a unui stalp de electricitate cazuti pe carosabil, fiind avariate cinci autoturisme. Totodata, s-a intervenit concomitent si pentru extragerea apei acumulate la demisolul unei cladiri", releva sursa citata.

Toate interventiile s-au soldat doar cu pagube materiale, iar pentru limitarea efectelor negative produse in urma furtunii ISU Bucuresti a intervenit cu 21 de autospeciale.

Cea mai afectata zona a Capitalei a fost sectorul 1.

UPDATEPompierii efectueaza vineri in Capitala 15 interventii pentru a indeparta copaci cazuti in timpul furtunii pe carosabil si autoturisme, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Daniel Vasile, pentru Agerpres.

"Pana in acest moment, sunt 15 interventii pentru copaci prabusiti pe carosabil, 9 fiind in sectorul 1 si trei autoturisme avariate", a precizat Daniel Vasile.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere Bucuresti, Andrei Codau, a spus ca traficul nu e blocat.

"Au cazut copaci pe stradute laterale, pot sa nominalizez Ion Mincu, strada Icoanei si se pare ca un pom s-a prabusit pe Stefan cel Mare. Traficul nu e blocat, pe stradute laterale unde au mai cazut crengi a venit ADP-ul ca sa curete carosabilul", a adaugat Codau.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis vineri seara o avertizare nowcasting de furtuna pentru Bucuresti si judetul Ilfov, valabila pana la ora 19:55. In intervalul temporar amintit, Bucurestiul si judetul Ilfov s-a aflat sub Cod Galben de furtuna, semnalandu-se intensificari ale vantului, grindina, descarcari electrice si averse in cantitati ce pot depsi 15...20 l/mp.