O cantitate de sase kilograme de carne de curcan infestata cu salmonella, provenind dintr-un lot de 300 de kilograme, de la o firma din Prahova, a fost depistata de inspectorii sanitari veterinari in cadrul controalelor de rutina, in magazine din Botosani si Bacau.

Reprezentantii Autoritatii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au declarat pentru Mediafax ca cele sase kilograme de carne cu salmonella, din care s-au recolatat probe si care au fost retinute, provin dintr-un lot de peste 300 de kilograme, produs la sfarsitul lunii noiembrie.

Probele au fost pozitive pentru Salmonella spp., urmand sa se faca tipizarea pentru a se vedea despre ce serotip al bacteriei este vorba. Salmonella are peste 2.500 de serotipuri, dintre care doar doua sunt patogene pentru om, au explicat reprezentantii ANSVSA.

Analizele pentru tipizarea salmonella dureaza intre sapte si 10 zile, rezultatele fiind asteptate saptamana viitoare.

Potrivit unor surse oficiale, carnea respectiva provine de la o firma din Prahova, fiind depistata in magazine din Botosani si Bacau.