Seful DLAF, Claudiu Constantin Dumitrescu, a fost propus de ministrul Justitiei pentru functia de procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din DNA si va sustine in 3 iulie interviul in fata membrilor Sectiei pentru procurori a CSM, informeaza Mediafax.

Dumitrescu este detasat de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) la conducerea Departamentul de Lupta Anti-Frauda (DLAF), pozitie ocupata din august 2010.

Pana la detasarea in DLAF, el a fost seful Serviciului de Combatere a Infractiunilor de Coruptie Impotriva Intereselor Financiare ale Comunitatilor Europene din cadrul Sectiei I de Combatere a Coruptiei din DNA.

Dumitrescu a lucrat anterior ca procuror la Campina, a fost apoi prim-procuror la Sinaia, iar in 2003 a ajuns procuror la Parchetul National Anticoruptie, devenit ulterior directie.

Acesta a instrumentat mai multe dosare de coruptie cunoscute, precum cel al fostului ministru Decebal Traian Remes ("Caltabosul"), al fostului senator Serban Bradisteanu si "Valiza", in care a fost condamnat Gigi Becali.

La precedentul demers pentru ocuparea functiilor de conducere ale parchetelor, Claudiu Dumitrescu a candidat pentru functia de sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit ca Dumitrescu sa sustina interviul pentru functia de procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din DNA la 3 iulie, urmand ca in aceeasi zi sa fie trimis avizul catre Ministerul Justitiei.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a trimis in 7 iunie Consiliului Superior al Magistraturii propunerile de numire a lui Marius Constantin Iacob in functia de procuror sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), a generalului maior Ion Vasilache in functia de sef al Sectiei Parchetelor Militare din Parchetul instantei supreme, a Cameliei Sutiman in functia procuror sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ, a Iulianei Nedelcu in functia de procuror sef al Sectiei Judiciare, a Antoniei Eleonora Constantin in functia de procuror sef adjunct al Sectiei Judiciare si a Simonei Bradiceanu in functia de procuror sef al Sectiei de resurse umane si documentare.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, luni, calendarul de desfasurare a activitatilor prevazute in procedura de avizare a procurorilor propusi de ministrul Justitiei in vederea ocuparii unor functii de conducere din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Directiei Nationale Anticoruptie.

Potrivit calendarului stabilit, in perioada 10 iunie - 1 iulie vor fi puse in dezbatere publica proiectele de management ale procurorilor propusi si vor fi verificate candidaturile acestora, in 1 iulie fiind analizate rezultatele acestui demers.

In 2 iulie vor sustine interviul in fata membrilor Sectiei pentru procurori a CSM Marius Iacob, Cameliei Sutiman, Simonei Bradiceanu si generalul maior Ion Vasilache.

In 3 iulie vor fi intervievate Iuliana Nedelcu si Antonia Eleonora Constantin, in aceeasi zi urmand ca CSM sa transmita avizele catre Ministerul Justitiei.

Potrivit dispozitiilor articolului 54 alineatul 1 din Legea 303/2004, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prim-adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, adjunctii acestuia, procurorii sefi de sectie ai acestor parchete, precum si procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si adjunctii acestora sunt numiti de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.