Vizita presedintelui Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, in Romania pune Budapesta intr-o situatie dificila. Este o decizie gresita, o ingerinta brutala in campania electorala. Declaratiile au fost facute, la RFI, de presedintele Comisiei de Politica Externa din Camera Deputatilor, Laszlo Borbely (UDMR).

Kover Laszlo insista sa vina marti in Romania, ca persoana privata, in calitate de cetatean european si presedinte onorific al Partidului Civic Maghiar. Sefii Parlamentului de la Bucuresti, Vasile Blaga si Roberta Anastase, i-au cerut sa-si amane vizita dupa alegerile locale.

Laszlo Borbely considera "gresita" decizia presedintelui Parlamentului ungar. "Este o decizie gresita a dansului si noi am spus de mai multe ori, este o decizie gresita care de fapt pune Ungaria intr-o situatie dificila, pentru ca domnul Kover stie foarte bine, el chiar daca vine ca persoana particulara, nu este persoana particulara, este presedintele Parlamentului Ungariei", declara vicepresedintele politic al UDMR.

Laszlo Borbely vorbeste despre "o ingerinta brutala" a lui Kover Laszlo in campania din Romania: "Noi suntem bucurosi sa vina orice demnitar din Ungaria, pentru ca avem relatii stranse si slava Domnului si relatiile dintre Romania si Ungaria sunt bune, dar asemenea vizite sunt o ingerinta brutala in ceea ce inseamna aici campania electorala si o competitie, pentru ca din pacate, acum avem doua partide, plus UDMR, care se bat in campania electorala. Nu avem nevoie de asemenea ingerinte si nu va avea nici un efect in ceea ce priveste voturi suplimentare pentru acest partid (PCM), dar deranjeaza si maghiarii din Romania sunt intelepti si ei stiu ca asemenea ingerinte venite din afara de fapt sunt o incercare disperata pentru voturi suplimentare din partea acestui partid al lui Szasz Jeno".

Continuarea pe www.rfi.ro.