Unitatile de invatamant incheie, marti, cea de-a doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare, pe locurile ramase libere, destinata copiilor care au domiciliul in alta circumscriptie scolara, si in clasa I, anul scolar 2012-2013, urmand ca in 2 aprilie scolile sa afiseze listele cu copiii inscrisi in conformitate cu optiunile exprimate de parinti, potrivit Agerpres.

A treia etapa de inscriere se va desfasura in perioada 23-25 aprilie si va fi destinata copiilor ai caror parinti au solicitat, in etapa a doua, inscrierea la alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, dar care nu au fost admisi si solicita inscrierea la scoala de circumscriptie. In aceasta etapa vor putea fi inscrisi si copiii ai caror parinti solicita inscrierea la scoala de circumscriptie, dar care nu au participat la prima etapa de inscriere.

Cea de-a patra etapa de inscriere se va desfasura intre 2-9 mai. In aceasta etapa vor putea fi inscrisi pe locurile disponibile, la unitatile dorite, copiii ai caror parinti au solicitat inscrierea la alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar au fost respinsi initial, din lipsa de locuri.

Ultima etapa de inscrieri se va desfasura in perioada 11-18 mai si se adreseaza copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapele anterioare.

Un numar de 5650 copii s-au inscris in Capitala in prima etapa in clasa pregatitoare si 9168 copii in clasa I, pentru anul scolar 2012-2013. In etapa a II-a sunt disponibile, pentru clasa pregatitoare, 3063 locuri si pentru clasa I, 4138 locuri.