Consiliul National de Integritate a anuntat astazi ca Horia Georgescu si Bogdan Stan au fost declarati admisi in urma examenului scris pentru ocuparea functiilor de presedinte si vicepresedinte ai Agentiei Nationale de Integritate. Horia Georgescu, actualul secretar general al agentiei, a obtinut 79,93 puncte, iar Bogdan Stan 81,20 puncte. Cei doi vor sustine miercuri, 21 martie, un interviu in care isi vor prezenta planul de management al ANI.

Consiliul National de Integritate a anuntat vineri, 9 martie, rezultatele probelor scrise sustinute de candidatii pentru functiile de presedinte si vicepresedinte ANI. Pentru functia de presedinte au candidat Horia Georgescu care a obtinut 79,93 puncte si Ion Garlesteanu care a obtinut 48,33.

Pentru functia de vicepresedinte s-au inscris Marius Balan care nu s-a prezentat la examen, Lovasz Miklos care a obtinut 40,20 puncte si Bogdan Stan care a obtinut 81,20 puncte. "Pentru a fi declarati admisi la proba scrisa, candidatii trebuie sa obtina un punctaj minim de 70 de puncte la fiecare subiect. Punctajul acordat pentru fiecare subiect se stabileste pe baza mediei aritmetice a punctajelor acordate de fiecare membru al comisiei pentru corectarea lucrarilor pentru subiectul respectiv", precizeaza CNI intr-un comunicat public.

Cei doi candidati admisi in urma probei scrise mai trebuie sa treaca un test pentru a fi numiti in functie. Miercuri, 21 martie, cei doi vor sustine un interviu. "In cadrul interviului, candidatii prezinta un plan de management pe termen scurt si mediu, privind organizarea si functionarea Agentiei", precizeaza CNI.