Un numar de 13 persoane venite in pelerinaj la Iasi, pentru a atinge raclele Sfintei Cuvioase Parascheva si a Sfantului Policarp, au ajuns la spital dupa ce au stat la o coada de cativa kilometri ca sa se inchine, relateaza Agerpres.

Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unitatii de Primire a Urgentelor din cadrul Sectiei exterioare a Spitalului 'Sf. Spiridon', sustine ca este vorba despre persoane de peste 55 de ani.

Dupa ce au fost evaluati clinic, imagistic si biologic si au fost tinuti sub supraveghere medicala, starea de sanatate a acestora s-a ameliorat, motiv pentru care au fost externati.

Medicul le recomanda celor veniti in aceste zile la Iasi sa se imbrace corespunzator, sa aiba o alimentatie echilibrata, sa bea lichide calde si sa evite consumul de alcool.

In prezent, aproximativ 8.000 de persoane stau la un rand de circa doi kilometri asteptand sa se inchine la raclele celor doi sfinti care se afla in curtea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Potrivit jandarmilor, de marti dimineata si pana joi dupa-amiaza, prin dreptul raclei Sfintei Cuvioase Parascheva au trecut peste 60.000 de persoane.

Anul acesta, au fost aduse din Grecia in pelerinaj la Iasi moastele Sfantului Policarp, Episcop al Smirnei.