Doi muzicieni romani, Cristian Sandrin si Sandu Sandrin, fiul si tatal, vor sustine un concert extraordinar vineri, 3 decembrie, de la ora 19.00, la Real Conservatorio Superior de Música din Madrid. Cei doi vor interpreta lucrări din creaţia unor compozitori celebri ca Beethoven, Chopin, Liszt, Schumann şi Enescu.

Tânărul pianist Cristian Sandrin, în vârstă de 17 ani, elev al Liceului Dinu Lipatti din Bucureşti, a câştigat ediţia de anul acesta a concursului din cadrul Festivalului Muzicii Maghiare din Bucureşti, organizat de Centrul Cultural al Republicii Ungare din Bucuresti, al cărui premiu a fost organizarea unui concert la Madrid.

Sandu Sandrin, cunoscut pianist şi profesor universitar, îl va acompania pe fiul său în cadrul concertului de pe 3 decembrie, iar a doua zi va susţine un masterclass, de asemenea în cadrul Real Conservatorio Superior de Música din Madrid, informeaza ICR Madrid.

Concertul organizat de ICR Madrid împreună cu Ambasada Ungariei, la începutul lunii decembrie în Madrid, aduce muzicieni români de prim rang pe scena celei mai importante academii a muzicii clasice spaniole. Real Conservatorio Superior de Música din Madrid este cea mai importantă instituţie academica dedicată muzicii clasice din Spania, ICR Madrid fiind onorat să colaboreze cu aceasta.