In aceasta saptamana, turneul Musica Poetica ajunge in Moldova, prilejuind publicului bucuria unei reintalniri live cu muzica atat de speciala facuta de Maria Raducanu, poate cea mai tulburatoare voce romaneasca de azi, impreuna cu Maxim Belciug, chitaristul Incantarilor. Primul concert va avea loc marti, 17 octombrie 2017, cu incepere de la ora 19.00, in sala mare a Teatrului Luceafarul din Iasi (str. Grigore Ureche nr. 5), iar cel de-al doilea miercuri, 18 octombrie 2017, ora 19.00, la Suceava, fiind gazduit de Teatrul Municipal "Matei Visniec" (str. Dragos Vodă nr. 1). O ocazie de neratat pentru cei aflati in zona, cu atat mai mult cu cat intrarea este libera, iar Maria Raducanu si Maxim Belciug ajung atat de rar în fata moldovenilor.

Musica Poetica cu Maria Raducanu si Maxim BelciugFoto: Afis concert

“Faptul ca nu exist, oficial, in calitate de cantareata face parte din destinul meu. O vreme a fost un complex, dar cu timpul devine o virtute. Ar fi teribilism sa spun c-o cultiv. Dar nu-mi mai cer de mult scuze pentru lumea in care traiesc”, spunea candva Maria Raducanu, într-un interviu. A cantat in multe tari, de pe 3 continente (Statele Unite, Franta, Germania, Marea Britanie, Portugalia, Albania, Suedia, Ungaria, Polonia, Cehia, Italia, Luxemburg, Nigeria, Gabon), vocea sa unica fiind apreciata pentru modul uluitor in care reuseste sa atinga miezul lucrurilor, devenind universala, dincolo de idiomuri, stiluri sau mode. Caci, asa cum scria Matei Florian undeva, “Maria Raducanu stie sa cante tristetea mai bine ca oricine altcineva, inflexiunile ei capata parfumul deschiderii aceleia tipic rusesti, intensitatea vibratiei ei pare a fi totuna cu tanguirea, la fel cum armonia chitarii lui Maxim Belciug poate fi atat de desavarsita, incat sa se confunde cu simplitatea si curatenia.”

Concertele fac parte din turneul Musica Poetica, pe care cei doi artisti il au programat in cursul lunii octombrie in cadrul unui proiect cultural co-finanţat de Administratia Fondului Cultural National. La ambele evenimente, intrarea este libera.