Casting pentru musicalul "My Fair Lady" in regia lui Razvan Ioan Dinca

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 29 februarie 2016, 15:06 Actualitate | Cultură

My Fair Lady. Casting solisti si actori.
Foto: Afis
Grand Cinema&More organizează în data de 7 martie 2016, casting pentru unul dintre cele mai frumoase spectacole muzicale din toate timpurile: ,,My Fair Lady” de Frederick Loewe. Câștigător a numeroase premii precum Theatre World Awards, Tony Awards, Drama Desk Awards și Laurence Olivier Awards și considerat de criticii din întreaga lume drept ,,musicalul perfect”, spectacolul care poartă semnătura regizorului Răzvan Ioan Dincă va fi realizat pe noua scenă a sălii Epika cu ocazia celebrării a 60 de ani de la premiera mondială de pe Broadway.

Construit ca un spectacol de anvergură, gândit atât pentru suflet, cât și pentru minte deopotrivă, noua producție prezintă dintr-o altă perspectivă o poveste extrem de cunoscută și mereu actuală. Echipa de creație este compusă din regizorul Răzvan Ioan Dincă, dirijorul Daniel Jinga, scenograful american Maruti Evans, designerul de costume Oana Botez, coregraful Violeta Dincă și lighting designerul Daniel Klinger. Traducerea și adaptarea libretului este realizată de Ernest Fazekas.

Răzvan Ioan Dincă este recunoscut pentru spectacolele realizate ca și regizor, dar și ca promotor al musicalului în România, la inițiativa sa jucându-se la București în premieră națională musicaluri precum ,,Godspell” de Stephen Schwartz, ,,Romeo și Julieta” de Gérard Presgurvic sau ,,Rebecca” de  Sylvester Levay. A regizat mai multe spectacole de teatru dramatic, operă, operetă şi musical, printre acestea numărându-se ,,A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, ,,O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, „Capul de rățoi” de George Ciprian, spectacolele de opereta ,, Voievodul Țiganilor” și „Liliacul" de Johann Strauss-fiul,  spectacolul-colaj „Paris, mon amour" și multe altele.

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, castingul, care va avea loc în sala Epika din cadrul Grand Cinema&More (Băneasa Shopping City), se adresează atât soliștilor, actorilor, cât și dansatorilor. Castingul pentru soliști și actori vizează următoarele roluri: Eliza Doolittle - soprană, Henry Higgins - bariton/tenor, Colonel Pickering - actor cu talent muzical, Alfred P. Doolittle - actor/bariton, Mrs. Higgins - actriță, Mrs. Pearce - actriță, Freddy Eynsford - Hill – tenor.

Atât castingul pentru soliști și actori, cât și cel pentru balet se vor desfășura în două etape. Astfel, pentru soliști prima etapă, care se va desfășura în data de 7 martie 2016, constă în interpretarea a două momente muzicale la alegere dintr-un spectacol muzical (altul decât ,,My Fair Lady”). În etapa a doua, care va avea loc în data de 11 martie 2016, candidații care au fost selectați în prima etapa vor interpreta un moment muzical din ,,My Fair Lady”. Pentru înscrieri, persoanele interesate sunt rugate să trimită următoarele informaţii: CV (cu poză actuală), titlurile celor două momente muzicale interpretate în prima etapă, modalitatea de acompaniament (negativ sau pianist corepetitor). Candidaturile pot fi trimise pe adresa: casting@myfairladyromania.ro până în data de 6 martie cel târziu.
Pentru actori, castingul se va desfășura într-o singură etapă și va consta într-un interviu pentru rolurile care nu conțin momente muzicale. Înscrierile se fac în baza CV-ului (cu poză actuală) trimis pe adresa casting@myfairladyromania.ro până în data de 6 martie cel târziu.
Castingul de balet se adresează persoanelor (fete și băieți) cu experiență în dansul clasic, contemporan și de caracter și se va desfășura în două etape. Prima etapă constă în interpretarea unui moment solo cu durata maximă de 2 minute. În etapa a doua, candidații care au fost selectați în prima etapa vor prezenta un moment de  improvizație. Coloana sonoră pentru momentul solo va fi asigurată de către candidat, iar coloana sonoră pentru momentul de improvizație va fi asigurată de organizatori.

Pentru înscrieri, candidații sunt rugați să trimită următoarele informaţii: CV (cu poză actuală) și titlul piesei alese pentru momentul solo pe adresa casting@myfairladyromania.ro până în data de 6 martie cel târziu.

Se caută și figurație specială. Tipologile vizate sunt: copil (fetiță, vârsta maximă 12 ani, cu figură angelică), persoană matură mică de statură (maxim 1,20 m înălțime) cu disponibilitate și talent pentru mișcare și dans, persoana înaltă (minim 2,05 m înălțime) și persoană supraponderală cu abilități speciale pentru mișcare. Persoanele interesate sunt rugate să trimită o fotografie actuală și datele de contact pe adresa casting@myfairladyromania.ro până la data de 6 martie cel târziu.

Perioada de repetiții este 15 martie – 25 mai, iar primele reprezentații ale spectacolului ,,My Fair Lady” vor avea loc în 26, 27, 28 și 29 mai 2016.


Citeste mai multe despre   [P] JYSK Romania plateste 15 lei / zi pentru tichetele de masa ale angajatilor sai

JYSK Romania, parte a grupului scandinav JYSK Nordic, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilier si decoratiuni interioare din Europa, a majorat, incepand cu data de 1 decembrie 2016, valoarea tichetelor de masa acordate angajatilor sai. Astfel, valoarea nominala a unui tichet de masa a ajuns la 15 lei, suma maxima prevazuta de lege.
2174 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri