FIFITUT - Festivalul francofon de improvizație teatrală universitară din Timișoara se desfasoara intre 5 si 8 mai 2014 la Casa de Cultură a Studenților, informeaza Institutul Francez Timisoara.

FIFITUTFoto: Afis festival

Timp de 4 zile, aveti ocazia de a descoperi limba franceză într-un alt context și de a va amuza alături de improvizatori din toată România, precum și din Ungaria și Serbia. Acest proiect reunește trupe de teatru ale centrelor universitare din toată România (București, Brașov, Iași, Craiova, Sibiu și bineînțeles Timișoara), cât și trupe de teatru din străinătate (Ungaria, Franța și Serbia). În total, acest proiect reunește 40 de actori dintre care 24 din România și 16 din străinătate.

Pentru prima dată, veți avea ocazia de a descoperi și improvizație teatrală în limba română.

Acest eveniment este susținut de Serviciul de Cooperare al Ambasadei Franței în România, Delegația Wallonie Bruxelles, Lectoratul Francez din România, Asociația Studenților francofoni Hexagone, CRU (Centrul de Reușită Universitară) al Agenției Universitare Francofone, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica din Timișoara cât și de Institutul Francez din Timișoara.

Programul evenimentului:

5 mai

17:30 Deschiderea oficială a festivalului Prezentarea trupelor

17:45 Trupa de Teatru Francofon, Universitatea din Belgrad (Serbia)

18:30 Improvizaţie trupa Mosaïque des Sens (Toulouse) şi Echipa mixtă francofonă

6 mai

17:30 Meci de improvizaţie în limba română

17:45 Meciuri de improvizaţie ale trupelor din România

7 mai

17:30 Meci de improvizaţie în limba română

17:45 Meciuri de improvizatie ale trupelor din România

8 mai

17:15 Meci de improvizaţie Szeged (Ungaria) vs Belgrad (Serbia)

17:45 Finala Festivalului FIFITUT 2014

Festivalul se desfasoara la Casa Studenților Timisoara (bd. Regele Carol I nr. 9) in perioada: 5 - 8 mai 2014, intre orele: 17:30 - 19:30

Accesul publicului este gratuit.