Compozitorul si pianistul Thierry Huillet si violonista romana Clara Cernat vor oferi, in premiera britanica, o versiune muzicala plina de culoare a povestirii 'Micul print' de Antoine de Saint-Exupery. Concertul va avea loc pe 14 septembrie si face parte din cadrul editiei 2013 a Kings Place Festival, serie de concerte si recitaluri organizate anual de unul dintre cele mai active centre culturale londoneze.

Evenimentul este organizat de centrul cultural Kings Place in parteneriat cu Institutul Cultural Roman din Londra si Institutul Francez din Londra.

Compozitia lui Thierry Huillet reuseste sa redea intelepciunea si candoarea unea dintre cele mai frumoase carti scrise vreodata, prin intermediul unei partituri complexe si pline de sensibilitate care ii permite Clarei Cernat sa-si demonstreze virtuozitatea interpretarii. Compozitorul Thierry Huillet a participat anul acesta in cadrul Festivalului Enescu cu cateva dintre creatiile sale simfonice, bucurandu-se de un mare succes.

Clara Cernat a debutat la varsta de 15 ani ca solista a Orchestrei Simfonice din Arad si a avut o evolutie muzicala rapida, care a culminat cu obtinerea a cinci premii internationale, in Franta, Germania si Italia, o activitate concertistica prolifica si numeroase inregistrari. Reprezentanta a marii scoli romanesti de vioara, Clara Cernat a fost discipola lui Stefan Gheorghiu in cadrul Academiei de Muzica din Bucuresti, obtinand numeroase premii la diferite discipline: vioara, muzica de camera, analiza, armonie, istoria muzicii, folclor etc. Dupa castigarea, printre altele, a premiului I in cadrul concursurilor internationale Città di Andria si J.S. Bach, premiul al II-lea si premiul special Mozart in concursul international Kloster Schöntal, Clara Cernat si-a inceput cariera solo, interpretand pricipalele concerte de vioara (Ceaikovski, Bruch, Mendelssohn, Saint-Saëns, Mozart etc) alaturi de Orchestrele Filamonice din Romania. De asemenea, este o violonista si violista extrem de apreciata in muzica de camera si o interpreta recunoscuta a pieselor enesciene.

Thierry Huillet a fost acceptat la Conservatorul National Superior de Muzica din Paris la varsta de 15 ani si a obtinut, trei ani mai tarziu, o diploma in pian, muzica de camera si acompaniament vocal. A castigat numeroase premii internationale printre care premiul I Robert Casadesus la Cleveland International Piano Competition SUA, premiul Busoni si o distinctie in cadrul Competitiei internationale de pian de la Tokyo. A sustinut sute de recitaluri si concerte cu orchestra si a inregistrat pentru Radio-France, R.A.I., Radio Suisse Romande sau Radiodifuziunea Romana. Dupa succesele inregistrate, a fost invitat sa interpreteze principalele concerte de pian cu orchestre faimoase si a sustinut recitaluri in Franta, S.U.A., Japonia, Italia, Spania, Austria, Malaezia si Romania. Lucrarile compuse de Thierry Huillet au fost cantate in multe tari, la numeroase festivaluri, de catre mari muzicieni. Lucrarile de compozitie ale lui Thierry Huillet sunt publicate la Editions Alphonse Leduc, Paris.