Miercuri seara Răzvan Suma a sustinut concertul de incheiere a turneului său naţional, sugestiv intitulat „Vă place BACH?”. Concertul, care a avut loc in Sala Radio din Bucuresti, a beneficiat de un public cald care a rasplatit cu aplauze interpretarea plină de virtuozitate şi de sensibilitate a integralei suitelor pentru violoncel solo semnate de J.S. Bach, fiind prima oară când în România, cand un artist român se încumetă să cânte toate suitele într-un singur concert.

Spectacolul propus celor care au umplut sălile din ţară a fost nu numai un concert de înaltă calitate artistică, ci şi un eveniment deosebit în oferta culturală din România: fiecare suită a fost însoţită de o proiecţie multimedia. Conceptul grafic al întregului eveniment a fost realizat de artistul multimedia Tom Brânduş şi a urmărit crearea unui itinerariu imaginativ al publicului pe durata întregului concert.

Turneul naţional „Vă place BACH?” s-a desfăşurat între 1 şi 21 martie, în opt oraşe din România: Braşov (1 martie - Cercul Militar), Arcuş (7 martie - Centrul Cultural Arcuş), Bistriţa (11 martie, Sinagoga), Baia Mare (13 martie - Sala de concerte Rotary a Liceului de Artă), Piteşti (15 martie - Casa de Cultură a Sindicatelor), Bacău (17 martie - Ateneu), Dumbrăveni (19 martie – Centrul Cultural Unesco), Bucureºti (21 martie – Sala Radio).

În România, prima înregistare completă pe CD a integralei suitelor pentru violoncel solo compuse de Bach este realizată de Răzvan Suma cu sprijinul casei de producţie Sonoro Records. CD-ul a fost lansat în cadrul turneului şi este disponibil acum în librariile Cărtureşti şi Humanitas.

RĂZVAN SUMA este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în cele peste cinci sute de recitaluri și concerte susţinute în întreaga lume. În 2009 a devenit solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, iar în calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică. Din 2006 până în prezent a participat la şase turnee în formulă de trio, « Vă place BACH ? » însemnând pentru tânărul artist primul turneu naţional solo.

După succesul repurtat, Răzvan Suma va oferi anul viitor şi altor oraşe importante din România ocazia de a găzdui concerte cu integrala suitelor pentru violoncel solo, semnată de Bach, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.