Reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD de ieri, de la Palatul Parlamentului, a marcat, previzibil, o noua runda de dispute intre sustinatorii lui Adrian Nastase si cei ai lui Ion Iliescu.

Pentru ordinea de zi a reuniunii au fost propuse de presedintele PSD doua teme: evaluarea contextului politic actual si a strategiei de actiune a PSD in perioada urmatoare si dezbateri privind schimbarile interne si modernizarea partidului. La primul punct, toata lumea a fost de acord ca PSD trebuie sa hartuiasca permanent puterea.

Lucrurile s-au complicat la punctul al doilea, reforma PSD, unde tonul a fost dat chiar de Adrian Nastase. “S-au conturat citeva directii ale acestei schimbari. Reconstructia doctrinara trebuie gindita pe continut, dar si pe stil, poate mai ales pe stil. Reconstructia organizatorica trebuie sa confere mai multa suplete si eficienta partidului.

Strategia de imagine trebuie sa porneasca de la reconstruirea relatiei cu presa si de la schimbarea imaginii publice a PSD”, au fost indemnurile lui Adrian Nastase.

Miron Mitrea, linga presedintele fondator

Senatorul Ion Iliescu a pledat si el pentru reconstructie, dar cu alte nuante. Majoritatea vorbitorilor au folosit destul de mult in discursuri elementele sugerate de Adrian Nastase, fapt care a reusit sa-l irite pe Ion Iliescu. De altfel, fostul sef al statului nici nu a ramas la reuniune pina la final, nemultumit de cursul dezbaterilor.

O “piesa” importanta din PSD care se pare ca a trecut, cel putin declarativ, de partea lui Iliescu este Miron Mitrea. Inaintea reuniunii, intrebat de ziaristi despre comentariile lui Iliescu legate de viitorul lui Corneliu Iacobov, Mitrea a facut urmatoarea precizare: “Eu sint de acord in general cu opinia domnului Iliescu in aceasta perioada”.