Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca actiunea Parlamentului de suspendare a sa din functie este constitutionala in masura in care respecta legile la momentul inceperii mandatului sau.

"In masura in care aceste lucruri se mentin in zona decentei, cred ca este un exercitiu democratic, fara incercari de a aduce modificari legislatiei in asa fel incat sa faca procesul revocarii din functie facil pentru ca exact acesta este rostul legii referendumului, sa dea stabilitate functiei prezidentiale" - a explicat seful statului.

Traian Basescu a adaugat, insa, ca ceea ce se plaseaza in afara Constitutiei este intentia parlamentarilor de a schimba legislatia in vigoare la inceputul mandatului, pentru a face mai facil procesul de demitere a sefului statului. "In masura in care aceste lucruri se mentin in zona decentei, cred ca este un exercitiu democratic.

Nu am alt comentariu de facut, decat in cazul in care, prin actiunile lor, parlamentarii vor incerca sa distorsioneze legislatia in vigoare in momentul inceperii mandatului meu" - a afirmat presedintele Basescu, citat de NewsIn.

Sefu statului a invocat pozitia PNL in comisia juridica, unde a votat alaturi de PSD, PRM si PC in favoarea unui amendament PSD la legea referendumului, potrivit caruia presedintele poate fi demis cu majoritatea celor care se prezinta la vot daca a fost ales in al doilea tur de scrutin.

"Asta este deja problema lor, daca doresc sa fie alaturi de Romania Mare, de PSD, de PC, este o optiune pe care au avut-o si si-o sustin, se pare" - a mai spus Traian Basescu.